Wednesday, June 27, 2007

Svo Hljótt

Αυτή η βροχή κράτησε χρόνια και ο ήλιος έχει μήνες να φανεί...

Κάθομαι στην άκρη ενός βράχου.
Μπροστά μου απλώνεται η μολυβένια θάλασσα μέχρι τον ορίζοντα.
Γύρω μια καταπιεστική συννεφιά δεν αφήνει παρά ελάχιστες ηλιαχτίδες να βρουν το δρόμο τους προς τον ωκεανό, φωτίζοντας δειλά την ανταριασμένη θάλασσα.
Τα κύματα που σκάνε με ορμή στα βράχια φτάνουν με δυσκολία στ’ αυτιά μου.
Άλλωστε το δροσερό θαλασσινό αεράκι στο πρόσωπο μου δεν επιτρέπει άλλους ήχους.
Η δύναμη της φύσης δε με αγγίζει, αλλά με περιβάλει, με διαπερνά.
Πίσω μου το παγωμένο ισλανδικό τοπίο, με τις χιονοσκέπαστες βουνοκορφές και τις άγριες γυμνές κοιλάδες δεν προδίδει καμία ανθρώπινη παρουσία.
Με αργές κινήσεις, απλώνω τα παγωμένα χέρια μου να κόψω αγριολούλουδα.
Τα προσφέρω ευλαβικά, σπονδή στον άσπονδο χρόνο.
Είμαι μόνος αλλά δε νιώθω μοναξιά.
Κάνει κρύο μα δε κρυώνω.
Πέφτει σκοτάδι μα δε φοβάμαι.

Είμαι εκεί που πρέπει να είμαι, βρίσκω τη θέση μου στο σύμπαν. Τώρα είναι όλα εφικτά.

ΥΓ. Μόνο υπό τους μαγευτικούς ήχους των Sigur Rós φυσικά

Friday, June 22, 2007

The magic goes on....


Ίσως πολλοί να πιστεύετε ότι η διάσημη σειρά βιβλίων του Harry Potter έλαβε τέλος με την έκδοση
του 7ου «επεισοδίου». Λάθος φίλοι μου. Ο έγκριτος blogger mogwai (καλέ μη κάνετε κλικ εγώ είμαι) έχει στη διάθεση του και αποκαλύπτει για πρώτη φορά στο κοινό τη συνέχεια του Harry Potter!


Harry Potter and the Bond of Fire

Ο Harry ανακαλύπτει τυχαία, στο λογιστήριο της σχολής, την αγορά ενός δομημένου ομολόγου και αποφασίζει να το ερευνήσει σε βάθος. Θα ακολουθήσει τη φρενήρη πορεία του ομολόγου, πριν αυτό αγοραστεί απ’ το Hogwarts , σε Ευρώπη και Αμερική, μέσα από έναν χρηματοοικονομικό λαβύρινθο, που θα οδηγήσει τον αρχιμάγο της σχολής να επιστρέψει τη μίζα σε σχολή μαγείας με έδρα τη Νέα Υόρκη. Οι μάγοι οδηγούνται στον εισαγγελέα και τους απαγορεύεται η χρήση ιπτάμενης σκούπας και της μαγικής γραφίδας που υπογράφει ερήμην τους.

Harry Potter and the Vacations of Doom

Το καλοκαίρι έφτασε, η εξεταστική τελείωσε και ο Harry παίρνει τη καλή του Ερμιόνη για ειδυλλιακές διακοπές σε ελληνικό νησί. Αλλά αντί για διακοπές, ο Harry θα διδαχτεί από τους ντόπιου μάγους-επιχειρηματίες νέες και πρωτοποριακές τεχνικές μαγείας. Θα πληρώσει 5 ευρώ τη ξαπλώστρα και άλλα τόσα το μαγικό φραπόγαλο, θα τσουρουφλιστεί στο δωμάτιο του μιας και ο κλιματισμός θα είναι χαλασμένος, θα ποδοπατηθεί στα πλοία (αφού ξεκινήσουν με καμιά βδομάδα καθυστέρηση) και θα πάθει αφυδάτωση μιας και δε θα αντέχει οικονομικά να πληρώσει το εμφιαλωμένο. O Harry θα γυρίσει άφραγκος στη σχολή αλλά πολύ σοφότερος μιας και θα είναι ο μόνος που κατέχει το aptimygaxygi spell.

Harry Potter and the Spectre of Terror

Τρόμος πάνω απ’ το Hogwarts όταν δύο ιπτάμενες σκούπες προσγειώνονται άτσαλα σε 2 καμπαναριά της σχολής. Ο Harry εκνευρισμένος από τον Voldemort για τις παρελθούσες μαλακίες του παρακινεί τους συμμαθητές του να εισβάλλουν στο βασίλειο του τελευταίου με σκοπό να του φέρουν τη δημοκρατία. Φωνάζει το ιστορικό «Shut up or we ll bring democracy to you!”. Το αποτέλεσμα όμως δεν είναι το επιθυμητό και ο Harry μπλέκει άσχημα. Η Ερμιόνη τραυματίζεται σοβαρά από έκρηξη παγιδευμένης σκούπας και εκείνος αποσύρεται απογοητευμένος στο ράντσο του. Ο Harry Potter μετονομάζεται σε Hally Potter.

Harry Potter thinks he can dance

Ο Χαρυ-RnB αποφασίζει να δείξει τις ατελείωτες μαγικές του ικανότητες στις στροφές του πλατώ και να μαγέψει, όπως μόνο αυτός ξέρει, τα πλήθη. Δυστυχώς όμως το ξόρκι αλλοιώνεται από τον καύσωνα, λόγω των πουλημένων κουκουβαγιών, και τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολόγιζε. Η κολοκύθα-παρουσιάστρια παίρνει όλο το ξόρκι σε πόδι και δεν αφήνει τίποτα σε ταλέντο παρουσίασης. Ο ποντικός-κριτής παίρνει το ξόρκι σε κακία και ειρωνεία και δε μένει τίποτα για ικανότητα κρίσης. Το μόνο που έπιασε ήταν το να συναγωνιστεί με ένα μάτσο ατάλαντες κατσαρίδες που μεταμόρφωσε σε χορευτές και έτρεχαν πέρα δώθε στη σκηνή για να ξεφύγουν από τους ανθρώπους. Τελικά όμως έχασε γιατί μια κατσαρίδα έκατσε στον ποντικό, πριν φυσικά ξανά-μεταμορφωθούν και τη φάει.

Harry Potter and the Global Warming Spell

Ο Χειμώνας στο Hogwarts είναι ασυνήθιστα ελαφρύς και οι μάγοι-επιστήμονες έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Ο Harry με τη παρέα του θα ανακαλύψουν ότι ο Voldemort έχει κάνει ένα μαγικό στις κουκουβάγιες της σχολής, οι οποίες στο πέταγμα τους εξάγουν διοξείδιο του άνθρακα και άλλα φονικά αέρια που δημιουργούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Απελπισμένος από την ανένδοτη στάση των πτηνών να παύσουν την εξαγωγή αερίων, αποφασίζει να χτυπήσει το κακό στη ρίζα αλλά ο Voldemort αρνείται να υπογράψει τη συνθήκη του Κιότο. Το Hogwarts από παραθαλάσσιο γίνεται υποθαλάσσιο και ο Harry γίνεται τσιπούρα.

Thursday, June 21, 2007

Το ανέκδοτο της εβδομάδας


"Destroying human life in the hopes of saving human life is not ethical."


President GEORGE W. BUSH
who vetoed Wednesday a bill that would have eased restraints on federally funded embryonic stem cell research


(Έλα πρόεδρε στο τόπο σου...)

Thursday, June 14, 2007

To bee or not to bee?

Σήμερα θα μιλήσω για το φιλαράκι μου, τον Χ.

Καλό παιδί, από καλή οικογένεια, μορφωμένο, όμορφο και τρομερά φιλάσθενο.

Το καλοκαίρι τον καίει ο ήλιος, το φθινόπωρο παθαίνει γρίπη απ’ τη βροχή, τον χειμώνα κρυώνει, την άνοιξη τον πειράζει η γύρη. Όσα χρόνια τον ξέρω, βήχει, φτερνίζεται, φυσάει τη κόκκινη μύτη του και γκρινιάζει (λογικό).

Εμ, του λέω, έτσι όπως έχουμε κάνει το περιβάλλον σα τα μούτρα μας(μια βρέχει, μια χιονίζει, μια έχει καύσωνα), όλο και κάποιες καινούργιες ιώσεις θα σε βρίσκουν.

Έλα μωρέ μαλάκα, σιγά, μου λέει, και τσουπ!

Τι το πα ο κατσικοπόδαρος κ εγώ, ξυπνάει μια ωραία πρωία το πουλάκι μας, και βήχει σα νταλίκα στην εθνική ενώ από τη δύσπνοια θύμιζε τον οδοντωτό στα Καλάβρυτα.

Το καλό με το να είσαι φιλάσθενος, είναι ότι είσαι κ ολίγον χέστης, άρα λέει, μάλλον πάω σε κανά νοσοκομείο να με μαζέψουν. Κάτι θα μου δώσουν παραπάνω κ όλα καλά.

-Ναι, καλά, του λέει ο μεγαλοντοκτόρ, μη φας, έχουμε γλάρο, δωμάτιο 357..
-Όχι, όχι κύριος, του λέει δεν ήρθα να δω κάποιον, για μένα ήρθα.
-Μπα, πουλάμε και πνεύμα πουλάκι μου? Έχεις κάτι χιλιάδες παραπάνω λευκά αιμοσφαίρια και κάτι σκιές στις ακτινογραφίες, τσιμουδιά, 357 τώρα!

Τι να κάνει και ο Χ ο καψερός, παίρνει κλανί χρώμα και πάει με τα αυτιά κατεβασμένα.

Στο 357 είναι 3 ακόμα δύσμοιροι, με ορούς, και καλωδιωμένοι σα τον Robocop.

Τρείς ώρες μετά, γύρω στη μία το βράδυ, μια κοπέλα (βασικά 3 κοπέλες σε συσκευασία ενός) με αέρινο βάδισμα ρινόκερου, μπαίνει στον θάλαμο.

-Ο κύριος Χ? λέει.
-Δυστυχώς ναι, απαντάει ανυποψίαστος
-Δως μου το χέρι σου, θέλω αν σου πάρω αέρια, λέει η μαντάμ.

(το κλανί το χρώμα θα φταίει σκέφτεται, μετά κατάλαβε ότι επρόκειτο για αέρια αίματος)

Βγάζει μια σύριγγα σα σάρισα, τσακ τρυπάει τον καρπό, ψάχνει, ψάχνει, ρε που είναι, που είναι, μπα. Δε τη βρίσκω του λέει. Ο Χ δεν απαντάει, αδυνατεί.

Πάει στο άλλο χέρι. Τα ίδια. 2 τρύπες τσάμπα και σκεφτείτε, it has just began.

Τώρα του λέει θα σου πάρω αίμα. Πάει. Μπα, καλέ του λέει, που είναι οι φλέβες σου εσένα, δεν έχεις? Φαίνεται ότι οτιδήποτε είχε αίμα μέσα του τρόμαξε και κρύφτηκε.

Η μαντάμ ήτο τόσο διψασμένη για αίμα που πέρασε απ το μυαλό της να τον δαγκώσει στο λαιμό. Βάζει τη σάρισα στον αγκώνα, κουνάει αριστερά, κουνάει δεξιά, μπα, του λέει μας έσπασε αυτή, πάμε στο άλλο χέρι.

-Τι έσπασε, μαντάμ, τι είναι, νερόβαζο με τριαντάφυλλα στο τραπέζι? Μόνη της έσπασε? Εσύ δε βοήθησες καθόλου?

-Μη γκρινιάζεις του λέει, πάμε στο άλλο χέρι.

Η τέταρτη στη σειρά τρύπα είναι πετυχημένη, φλέβα εν όψει.

-Μπα, δε βγάζει αίμα αυτή
-Και τι βγάζει πετρέλαιο?
-Όχι απλά δεν είναι αρκετά δυνατή
-Ναι έχει ατροφήσει απ’ τη πολλή τηλεόραση, χτύπα δίπλα, στις γυμνασμένες.
-Εδώ μάλιστα! Λέει, το βαμπίρ, μ’ ένα αίσθημα ικανοποίησης, λες κ έλυσε τον αλγόριθμο του sudoku.
-Ωραία λέει ο Χ, μπορώ να κοιμηθώ τώρα?
-Χαχαχαχα, το άλλον με τον Τοτό το ξέρεις? Τώρα θα βάλουμε ορό.

Αυτή τη φορά η φλέβα είναι απ’ τις καλές και ο Χ βρίσκεται ξάφνου καλωδιωμένος.

Ένας Robocop ακόμα γεννιέται.

Πέφτει εν τέλει για ύπνο, ο Χ, οι ταλαιπωρημένες φλέβες και οι 8 τρύπες, κοιμήθηκαν όλοι μαζί αγκαλίτσα.

Την επομένη, ο Χ κάθεται σκεπτικός στο δωμάτιο, πονάει και πατάει το κόκκινο κουμπάκι, ελπίζει ότι ο ιπποπόταμος θα έχει πάει σε άλλο ποτάμι. Μπα.

Ανοίγει η πόρτα, τσουπ το βαμπίρ.

Ακόμα εδώ?

- Ναι, άσε, του λέει, δε μ’ έχουν αλλάξει ακόμα και νυστάζω τρομερά!

…..

(χεχε)

Wednesday, June 6, 2007

Σιωπη

"Αυτός εκεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος
είχε μια συγκεκριμένη ζωή
με συγκεκριμένες πράξεις.
Γι' αυτό και η συγκεκριμένη κοινωνία
για το συγκεκριμένο σκοπό
τον καταδίκασε σ' έναν αόριστο θάνατο"





(Ναι, παιζω παλι χεχε)

Monday, June 4, 2007

Αμήν

Το κείμενο που ακολουθεί αναδημοσιεύεται από το flash.gr χωρίς την άδεια του.
Ρε παιδιά μη μου κάνετε μήνυση δεν έχω λεφτά για δικηγόρους ok?
Το άρθρο τιτλοφορείται «Χριστόδουλος: Ο αρχιεπίσκοπος δεν έχει πολιτικές βλέψεις».
Παρατήρηση : για το ίδιο πρόσωπο δε πρόκειται? Γιατί αναφέρεται στο τρίτο ενικό? Μ’ αρέσει πάντως, θα το υιοθετήσω κ εγώ. Ο κάτοχος λοιπόν αυτού του βλογ θα προσπαθήσει να διερευνήσει ενδελεχώς το τι εννοούσε πραγματικά ο Αρχιεπίσκοπος αναφερόμενος στον Χριστόδουλο, ουπς λάθος, ο Χριστόδουλος στον Αρχιεπίσκοπο.
Τώρα μπερδευτήκαμε και οι τέσσερεις μας.



«Ο Αρχιεπίσκοπος, ως συνισταμένη της Εκκλησίας, δεν ανήκει σε κανένα κόμμα (το κόμμα ανήκει σ’ αυτόν), δεν έχει πολιτικές βλέψεις και πολιτικές τοποθετήσεις (τα «δεν» τα βάζω για να σας μπερδέψω)», είπε την Κυριακή ο κ. Χριστόδουλος, μιλώντας στο Δημαρχείο Έδεσσας, κατά την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο δημότη της πόλης.

«Ως πολίτης αυτής της χώρας (της πρώην Βυζαντινής αυτοκρατορίας)», τόνισε, «ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί να έχει οποιαδήποτε τοποθέτηση θέλει (εξυπακούεται) , την οποία φυλάσσει για τον εαυτό του (και την ομήγυρη βεβαίως βεβαίως) . Από εκεί και πέρα όμως στο δημόσιο λόγο του πρέπει να είναι ενωτικός (γιατί αλλιώς τον φάγανε λάχανο) ».
«Το δημοκρατικό μας καθεστώς (ανατρίχιασα) », επισήμανε ο κ. Χριστόδουλος, «μας επιτρέπει να έχουμε γνώμη, άποψη, χωρίς να έχουμε και την απαίτηση η άποψη αυτή να γίνει αποδεκτή (γαμώ το!)». «Στη δημοκρατία» (μπρρρρρρρ) , ανέφερε, «έχουμε τα αρμόδια όργανα (ελέγχουμε) , τα οποία λαμβάνουν τις σχετικές αποφάσεις για όλα τα ζητήματα είτε αυτά είναι εθνικά, εκπαιδευτικά, οικογενειακού δικαίου, οικονομικά, είτε αφορούν σε μεγάλα προβλήματα της σύγχρονης εποχής, όπως το οικολογικό, της βιοηθικής, των μεταναστών και των προσφύγων (φτου Κύριε φυλακί το στώματι μου) ».

«Η κάθε κυβέρνηση (αυτή που ψηφίζετε όχι αυτή που σας κυβερνάει βρε κουτά) », σημείωσε, «η οποία κάθε φορά καλείται να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα (και να λύσει τα δικά της), συνήθως ακούει απόψεις άλλων φορέων, ώστε τελικά να καταλήξει σε συμπεράσματα και να λάβει τις αποφάσεις της προς την καλύτερη δυνατή κατεύθυνση» (ακούει εμένα δηλαδή) . «Στο πλαίσιο αυτό», είπε, «η Εκκλησία δεν μπορεί να αποκλείεται» (χα τι λέγαμε?) Και συνέχισε: «Δεν είναι δυνατόν να λέμε για τους Αρχιερείς, τον Αρχιεπίσκοπο ή και τους ιερείς ότι δεν έχουν δικαίωμα να εκφράσουν τη γνώμη τους σε ό,τι αφορά για παράδειγμα την Παιδεία (ο Θεός είναι ντεμοντέ άλλωστε, άνεργα να μείνουν τα παιδιά?). Μας λένε ότι θέλουμε να συγκυβερνήσουμε (το συν τι το βάζουν κ με τσαντίζουν?). Ούτε θέλουμε, ούτε ενδιαφερόμαστε (μη γελάτε δεν άρχισα τα ανέκδοτά μου ακόμα!). Ενδιαφερόμαστε να λέμε την άποψή μας και, εάν θέλετε, να πείθουμε και ένα μέρος του λαού μας να αποδέχεται αυτή μας την άποψη (το αυτό) . Από εκεί και πέρα η ευθύνη είναι στα αρμόδια δημοκρατικά όργανα της Πολιτείας (άλλος γαμεί και άλλος σκούζει) ».

«Έχει δοθεί η εντύπωση ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι μιας ορισμένης πολιτικής παράταξης, ότι την υποστηρίζει και ότι απορρίπτει όλες τις άλλες (όποιος τη μαντέψει κερδίζει δωρεάν αγιασμό)». «Δυστυχώς» (τα στελέχη της παράταξης αυτής είναι στη φυλακή τα τελευταία 30 χρόνια) , επισήμανε, «όλα είναι προϊόντα μιας προπαγάνδας (στη πουτάνα πουτανιές?) , η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» (για την οποία έχω πλήρη άποψη αφού σταμάτησα το διάβασμα).

Σας ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του κατόχου αυτού του βλογ για το υβρεολόγιο, αλλά μου ζητάει να σας μεταφέρω ότι πολύ τον βόλεψε. (επ ευκαιρίας προσέθεσε και τον δικεφαλο μιας και είναι ΑΕΚτζής χα!)

Friday, June 1, 2007

Για την Αμαλία

Την ιστορία της Αμαλίας την εχω παρακολουθήσει αλλά ποτέ μα ποτέ δε τη σχολίασα μέχρι σήμερα.
Κ αυτό γιατί με πλήγωνε αφάνταστα...
Και με πληγώνει ακόμα παραπάνω όταν σκέφτομαι πόσες μα πόσες Αμαλίες μοιράστηκαν την ίδια τύχη και υπέστησαν την ίδια συμπεριφορά.
Το κείμενο για την Αμαλία το ξέρετε και το έχετε διαβάσει όλοι.
Εύχομαι οι ιστορίες σα της Αμαλίας να γίνουν οι εξαίρεση ρε παιδια, όχι ο κανόνας.

Καλό Ταξίδι Αμαλία....