Monday, February 18, 2008

Και......ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΜ!

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για την αλλαγή του κλίματος, για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και γενικά για το γεγονός της αλόγιστης χρήσης ορυκτών πόρων που θα οδηγήσει εν τέλει στη καταστροφή του πλανήτη μας.

Ας σοβαρευτούμε. Μεγάλα παιδιά είμαστε.

Άντε όλο αυτό το σκηνικό να οδηγήσει στη καταστροφή του ανθρωπίνου γένους και κάποιων ακόμα εκατομμυρίων ειδών. Άντε ν’ αλλάξει και φάτσα ο πλανήτης (αλλού οι θάλασσες αλλού τα βουνά και τα λαγκάδια – κ’ άντε να βρούμε ξύλα τότε), αλλά μέχρι εκεί. Σιγά τ’ αυγά.
Στο post αυτό δεν θ' ασχοληθούμε με ημίμετρα σαν αυτά, αλλά με το πώς πραγματικά μπορούμε να καταστρέψουμε τον πλανήτη…ολοκληρωτικά.


Να τον αφανίσουμε μια και καλή.

Α. Χρήση Μικροσκοπικής Μαύρης Τρύπας

Τι χρειαζόμαστε : Μια μικροσκοπική μαύρη τρύπα. Το ατυχές γεγονός βέβαια είναι ότι, λόγω της κατά Hawking ακτινοβολίας, οι μαύρες τρύπες εξατμίζονται. Βέβαια, για μια μεσαίου μεγέθους μαύρη τρύπα, αυτό παίρνει κάτι εκατομμύρια χρόνια, αλλά για τη δική μας μαύρη τρυπίτσα, θα πρέπει να λάβουμε το γεγονός υπ’ όψη και να τη δημιουργήσουμε μεγαλύτερη από ένα όριο μάζας εξαέρωσης (χρειαζόμαστε περίπου τη μάζα του Έβερεστ). Η κατασκευή της επιβάλει λεπτούς χειρισμούς μιας και απαιτείται ένα επαρκές ποσό νετρονίων, αλλά μπορούμε να παρακάμψουμε το στάδιο αυτό και ν’ αρχίσουμε να στοιβάζουμε ατομικούς πυρήνες μέχρι να κολλήσουν.

Μέθοδος: Την τοποθετούμε οπουδήποτε μας αρέσει πάνω στη Γη και περιμένουμε. Η τρυπούλα μας θ’ αρχίσει να ρουφάει ύλη με κατεύθυνση το κέντρο της Γης, μέχρι να βγει απ’ την άλλη μεριά και ξανά πίσω (κάτι σαν σκούπα-εκκρεμές). Όταν πλέον αναπαυθεί στο κέντρο, δεν έχουμε παρά μόνο να περιμένουμε να ρουφήξει κ’ ό,τι απέμεινε. Πρόκειται για την πιο ξεκούραστη και αποδοτική μέθοδο.

Β. Χρήση έκρηξης Ύλης – Αντιύλης

Τι χρειαζόμαστε: περίπου 2.500.000.000.000 τόνους αντιύλης. Πρόκειται για τρομερό εκρηκτικό, αλλά η δημιουργία τέτοιας ποσότητας σε επιταχυντές σωματιδίων απαιτεί χρόνο. Πολύ χρόνο. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό, απλά δημιουργούμε μια μηχανή μέσα στην οποία πετάμε την ανωτέρω ποσότητα ύλης μέσα από μια τέταρτη διάσταση, η οποία μας επιστρέφεται σαν αντιύλη.

Μέθοδος: Απλά θέτουμε τη βόμβα σε λειτουργία. Προτείνεται να την πετάξουμε απ’ το διάστημα (όπου και θα την έχουμε δημιουργήσει) προς τον πλανήτη και θα κάτσουμε λίγο μακριά μη μας πάρει το ωστικό κύμα.

Γ. Χρήση Γιγαντιαίας Μαύρης Τρύπας

Τι χρειαζόμαστε: Μια μαύρη τρύπα φυσικά. Γιγαντιαία μάλιστα. Και μηχανές αρκετά ισχυρές ώστε να θέσουν σε κίνηση τον πλανήτη. Αυτά μόνο.

Μέθοδος: Αφού εντοπίσουμε τη μαύρη τρύπα (συστήνεται αυτή προς τον αστερισμό του Τοξότη, μόνο 1600 έτη φωτός μακριά), θα πρέπει να πάμε την Γη εκεί ή να φέρουμε τη Μαύρη Τρύπα εδώ. Δυστυχώς η διαδικασία είναι χρονοβόρα, είτε μετακινήσουμε τη Γη είτε μετακινήσουμε τη Μαύρη Τρύπα. Για να κερδίσουμε χρόνο, προτείνεται να μετακινήσουμε και τις δύο. Βέβαια η Γη δε θα εξαφανιστεί ολοκληρωτικά, καθώς θα παραμένει ως κομμάτι μάζας της μαύρης τρύπας, αλλά τουλάχιστον δε θα είναι ορατή και σίγουρα θα καταστεί αδύνατη προς χρήση.

Δ. Καταστροφή με Γεώτρηση

Τι χρειαζόμαστε: Ένα αρκετά ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό τρυπάνι (mass driver), ή ακόμα καλύτερα μπόλικα ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά τρυπάνια. Πρόκειται για ελαφρώς υπερμεγέθη σπειροειδή όπλα που έχουν τη δυνατότητα να εκτινάσσουν μεγάλες ποσότητες υλικών που τους ρίχνουμε μέσα (είχαν προταθεί για μεταφορά υλικών απ’ τη Σελήνη στη Γη).

Μέθοδος: Ουσιαστικά θα σκάψουμε τη Γη με τα ανωτέρω τρυπάνια και θα πετάξουμε τους μόλις 10 εις τη 36η τόνους ύλης στο διάστημα (κατά προτίμηση προς τον ήλιο για να εξαϋλωθούν κιόλας). Λεπτομέρεια: το τρυπάνι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως ισχυρό ώστε να ξεπερνάει η ταχύτητα αποστολής τη βαρυτική έλξη του πλανήτη αλλιώς κινδυνεύουμε να μας έρθουν πακέτο πίσω. Ξεκινάμε το σκάψιμο και εκτινάσσουμε το υλικό προς τον ήλιο. Θα πάρει χρόνο, να το ξέρετε. Εναλλακτικά τα υλικά μπορούν να μεταφερθούν και με διαστημόπλοια στο διάστημα αλλά θα έχει υψηλό κόστος και θα μειώσει δραστικά τη ταχύτητα καταστροφής. Δε συμφέρει.

Ε. Εκμετάλλευση της (καταστροφικής) Ενέργειας του Ήλιου

Τι χρειαζόμαστε: Εξοπλισμό για να μετακινήσουμε τη Γη και προσεχτικό σχεδιασμό.

Μέθοδος: Εκσφενδονίζουμε τον πλανήτη προς τον ήλιο. Προσοχή. Είναι δυσκολότερο απ’ ότι ακούγεται, παρότι δεν απαιτείται σύγκρουση με τον ήλιο (τα παλιρροϊκά κύματα θα διαλύσουν τη Γη πριν έρθει σ’ επαφή). Και είναι δύσκολο γιατί μπορεί η Γη να μη καταφέρει να ξεπεράσει το όριο Roche και να καταλήξει τηγανισμένη αλλά και πάλι σε τροχιά. Αυτό θα ήταν ημίμετρο. Αυτή τη στιγμή δε διατίθεται σχετική τεχνολογία, αλλά εάν σκάσει κάποιος αστεροειδής και μας στείλει προς το κέντρο του ηλιακού συστήματος θα χρειαστούν μόνο 25 χρόνια για την απόλυτη καταστροφή. Άρα μπορούμε να μετακινήσουμε τη γη προς τη τροχιά κάποιου αστεροειδούς και ν’ αφήσουμε αυτόν να επιτελέσει το θεάρεστο έργο μας. Ειδάλλως, θα χρειαστούν χιλιετίες μέχρι να δημιουργηθεί τεχνολογία αρκετά ισχυρή για να το κάνουμε μόνοι μας. Κουράγιο.

ΣΤ. Πυροκρότηση της Ενέργειας Κενού.

Τι χρειαζόμαστε: Έναν ηλεκτρικό λαμπτήρα, σχετικά μεγάλο. Εχεμύθεια.

Μέθοδος: Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες μας λένε ότι αυτό που θεωρούμε κενό ουσιαστικά μόνο κενό δεν είναι, αλλά αποτελείται από τεράστιες ποσότητες σωματιδίων και αντισωματιδίων που δημιουργούνται και καταστρέφονται μεταξύ τους κάθε δευτερόλεπτο. Και ότι η ποσότητα ενέργειας που περικλείεται ακόμα και στο κενό ενός ηλεκτρικού λαμπτήρα είναι υπεραρκετή να ψήσει όλους τους ωκεανούς μαζί. Και κάπου εδώ σκάμε μύτη εμείς χεχε. Πρέπει να βρούμε τρόπο να χαλιναγωγήσουμε αυτή η ενέργεια, λογικά σε κάποιο εργοστάσιο (κ’ έτσι δε θα μας πάρουν πρέφα κιόλας) και μετά ν’ αφήσουμε τις πυρηνικές αντιδράσεις εκτός ελέγχου. Η ενέργεια που θα εκλυθεί θα είναι αρκετή όχι μόνο να καταστρέψει τον αγαπημένο μας πλανήτη αλλά και ολόκληρο το ηλιακό σύστημα που τον φιλοξενεί.

Όλε!

25 Eριξαν νερό στο mogwai:

Erisadesu said...

U never cease to amaze me.

pietà said...

Τώρα βλέπετε τι κάνει η πολλαπλή και συνεχής κατάποση ρακόμελου από το Mogwai. Υπό άλλες συνθήκες, θα έλεγα ότι έχει τάσεις αυτοκτονίας...όλου του κόσμου. Αλλά αυτό, το έχω πει ήδη, ας μην επαναλαμβάνομαι!

pietà said...

By the way: (αλλού οι θάλασσες αλλού τα βουνά και τα λαγκάδια – κ’ άντε να βρούμε ξύλα τότε)...

Klap - klap - klap!!!

Blogaki said...

Εγώ λέω να ανατινάξεις πρώτα το σπίτι σου, να δούμε πως θα πάει!Έκανες καλή αρχή σήμερα! :)

Anonymous said...

ή πολύ απλά ένας κομήτης κανονικού προς μεγάλου μεγέθους, που μπορεί να καταστρέχει το 95% της χλωρίδας και πανίδας του πλανήτη! ;)

Σοφία said...

Κοίτα! Αυτή την στιγμή, απ' όλα αυτά που προανέφερες, έχουμε μόνο μπόλικη εχεμύθεια!!! Και σε τεράστιες ποσότητες μάλιστα!!! Άρα είμαστε σε καλό δρόμο, ξεκίνα εσύ και ερχόμαστε κι εμείς!
Θεός mogwai, Θεός...

Anonymous said...

Εγώ λέω να βαφτίσουμε τη Γη "Σύγχρονο Άουσβιτς" και να αρχίσουμε να κλάνουμε όλοι μαζί ώσπου να μη μείνει κανείς όρθιος... Έτσι και το στόχο μας (την total disaster) θα πετύχουμε και ξαλαφρωμένοι θα πάμε...

JoaN said...

Καλέ μην τον έχετε λυτό! Ναι, σε σας μιλώ κόσμε... ο mogwaiς είναι πολύ επικίνδυνος. στοπ.

maria λεμονατη! said...

εισαι παιχτης

Anonymous said...

μπουρλότο!
ελπίζω να μην σοβαρευτείτε ποτέ ;)

YO!Reeka's said...

αυτό με το να εκτοξεύσουμε τον πλανήτη μας στον ήλιο δεν είναι και τόσο δύσκολο. αρκεί να κλάσουν όλοι οι κινέζοι ταυτόχρονα.

Anonymous said...

Νομίζω ότι η αστροφυσική έχασε ένα σπουδαίο μυαλό!!! Κρίμα βρε Mogwai να μη δουλεύεις στη Nasa! Αν και πιστεύω ότι αν στείλεις μια εκτεταμένη έκθεση με το θέμα που ανέλυσες στο ποστ αυτό θα σε δεχτούν με ανοιχτές αγκάλες! :PPP
Μάκιαααααα!!!!!!

μια αντανάκλαση said...

ουφ!
τι καλά!

Αταίριαστος said...

Την καλησπέρα μου και μία πρόσκληση

[Germanos] said...

χμ , ολες οι ιδεες ειναι αξιόλογες [πάντως]

sunday said...

Δεν ξέρω γιατί (ή μάλλον ξέρω) το μυαλό μου πήγε σε μια ταινία του Woody Allen και τη συζήτηση με μία μαύρη πόρνη:
- Γνωρίζεις το φαινόμενο της μαύρης τρύπας;
-Μα φυσικά, από αυτή βγάζω το ψωμί μου.

Άντε καλή μας καταστροφή.

tzo said...

Αχα!
Εγώ λέω να κάνουμε απλά υπομονή!
Όλα θα γίνουν εν καιρό.... χαλλλλαρά!

An-Lu said...

Μου βάζετε ιδέες αγαπητέ...μόνο που είναι χρονοβόρες...

Unknown said...

μπλα μπλα μπλα..
δε τα καταλαβαινω αυτα
εγω ξερω πως

το τελος ερχεται το 2018 απο μονο του ...

indictos said...

GAME

Mogwai said...

erisabetsu-chan.....thanx!@! κοκκινησα!

pieta....αυτο το καταραμενο τα φταει ολα, τα λεω εγω αλλα ποιος μ ακουει ποιος?

blogaki...δε θελει κοπο, τροπο θελει, κ οπως ξερεις....προσπαθω οσο μπορω

laxanaki...κ το υπολοιπο 5%?? οχι οχι αυτο ειναι μαιμουδοδουλεια!

graso...τι θεος καλε, ημιθεος και βαλε!

fuzi...εγω λεω να κοψεις τα ληγμενα

juahnnita....ωχ ωχ μας πηρανε πρεφα

μαρια λεμονατη...ειμαι ειμαι χιχ

deadend mind...ποτε ομως!

yo!reeka...και δεν ειναι δυσκολο να τους συγχρονισουμε??

nemo...ηδη ελαβα προσκληση για πειρματαζωο, καλα λεφτα, να παω?

αντανακλαση... ουφ ναι!

αταιριαστε...σ' ευχαριστω πολυ για τη τιμή, ειλικρινά, καθ' ότι όμως έχω πρόσβαση μόνο απ το γραφειο αυτο το καιρό, το μονο που εχω διπλα μου ειναι κατι εκτυπωμενα εξελόφυλλα, σε κανα δυο βδομαδες θα επιστρεψω ομως. ευχαριστω!

γερμανε...ωωω τι τιμη

sunday...χαχαχα woody θεος!

allitnil...περναει γρηγορα ο καιρος ομως δε ξερω αν εχουμε τη πολυτελεια της υπομονης....

an-lu...οτι αξιζει ποναει κ ειναι δυσκολο που λενε κ οι πυξ

narita...για το 2012 ειχα ακουσει, ε γερμανε? παλι αναβολη πηραμε?

indictos...σ ευχαριστω παρα πολυ! σε λιγο κοντα σας! :):):)

Ηλιας....Just me! said...

Ζ. Ρωτάμε τον Λιακόπουλο που ακριβώς κρύβονται οι Νεφελίμ και αφήνουμε όλη την βρωμοδουλειά σε αυτούς καθώς το έχουν και άχτι να μας καταστρέψουν!!!!!! Προσοχή; Ειδική αποστολή των ανθρώπων είναι να αποτρέψουν του (φίλου-εχθρουσ) Ελ, να κατέβουν από το Σείριο και να σώσουν για μια ακόμα φορά τα αγαπημένα τους παιδιά! κατα τα άλλα μια χαρα σε βρίσκω!!!!! Τρελό Gremlin, με έκανες και γέλασα και με αρκετά τεκμηριωμένες απόψεις!!!

Anonymous said...

Τι γίνεται??? τον καταστρέψαμε στον κόσμο ή ακόμα???? Που χαθήκατε?

[Germanos] said...

ποστ τωρα

Anonymous said...

ανεβασε το ποστ γιατι θα το ανεβασω εγω σε κομμεντ ¨
:)