Monday, June 4, 2007

Αμήν

Το κείμενο που ακολουθεί αναδημοσιεύεται από το flash.gr χωρίς την άδεια του.
Ρε παιδιά μη μου κάνετε μήνυση δεν έχω λεφτά για δικηγόρους ok?
Το άρθρο τιτλοφορείται «Χριστόδουλος: Ο αρχιεπίσκοπος δεν έχει πολιτικές βλέψεις».
Παρατήρηση : για το ίδιο πρόσωπο δε πρόκειται? Γιατί αναφέρεται στο τρίτο ενικό? Μ’ αρέσει πάντως, θα το υιοθετήσω κ εγώ. Ο κάτοχος λοιπόν αυτού του βλογ θα προσπαθήσει να διερευνήσει ενδελεχώς το τι εννοούσε πραγματικά ο Αρχιεπίσκοπος αναφερόμενος στον Χριστόδουλο, ουπς λάθος, ο Χριστόδουλος στον Αρχιεπίσκοπο.
Τώρα μπερδευτήκαμε και οι τέσσερεις μας.



«Ο Αρχιεπίσκοπος, ως συνισταμένη της Εκκλησίας, δεν ανήκει σε κανένα κόμμα (το κόμμα ανήκει σ’ αυτόν), δεν έχει πολιτικές βλέψεις και πολιτικές τοποθετήσεις (τα «δεν» τα βάζω για να σας μπερδέψω)», είπε την Κυριακή ο κ. Χριστόδουλος, μιλώντας στο Δημαρχείο Έδεσσας, κατά την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο δημότη της πόλης.

«Ως πολίτης αυτής της χώρας (της πρώην Βυζαντινής αυτοκρατορίας)», τόνισε, «ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί να έχει οποιαδήποτε τοποθέτηση θέλει (εξυπακούεται) , την οποία φυλάσσει για τον εαυτό του (και την ομήγυρη βεβαίως βεβαίως) . Από εκεί και πέρα όμως στο δημόσιο λόγο του πρέπει να είναι ενωτικός (γιατί αλλιώς τον φάγανε λάχανο) ».
«Το δημοκρατικό μας καθεστώς (ανατρίχιασα) », επισήμανε ο κ. Χριστόδουλος, «μας επιτρέπει να έχουμε γνώμη, άποψη, χωρίς να έχουμε και την απαίτηση η άποψη αυτή να γίνει αποδεκτή (γαμώ το!)». «Στη δημοκρατία» (μπρρρρρρρ) , ανέφερε, «έχουμε τα αρμόδια όργανα (ελέγχουμε) , τα οποία λαμβάνουν τις σχετικές αποφάσεις για όλα τα ζητήματα είτε αυτά είναι εθνικά, εκπαιδευτικά, οικογενειακού δικαίου, οικονομικά, είτε αφορούν σε μεγάλα προβλήματα της σύγχρονης εποχής, όπως το οικολογικό, της βιοηθικής, των μεταναστών και των προσφύγων (φτου Κύριε φυλακί το στώματι μου) ».

«Η κάθε κυβέρνηση (αυτή που ψηφίζετε όχι αυτή που σας κυβερνάει βρε κουτά) », σημείωσε, «η οποία κάθε φορά καλείται να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα (και να λύσει τα δικά της), συνήθως ακούει απόψεις άλλων φορέων, ώστε τελικά να καταλήξει σε συμπεράσματα και να λάβει τις αποφάσεις της προς την καλύτερη δυνατή κατεύθυνση» (ακούει εμένα δηλαδή) . «Στο πλαίσιο αυτό», είπε, «η Εκκλησία δεν μπορεί να αποκλείεται» (χα τι λέγαμε?) Και συνέχισε: «Δεν είναι δυνατόν να λέμε για τους Αρχιερείς, τον Αρχιεπίσκοπο ή και τους ιερείς ότι δεν έχουν δικαίωμα να εκφράσουν τη γνώμη τους σε ό,τι αφορά για παράδειγμα την Παιδεία (ο Θεός είναι ντεμοντέ άλλωστε, άνεργα να μείνουν τα παιδιά?). Μας λένε ότι θέλουμε να συγκυβερνήσουμε (το συν τι το βάζουν κ με τσαντίζουν?). Ούτε θέλουμε, ούτε ενδιαφερόμαστε (μη γελάτε δεν άρχισα τα ανέκδοτά μου ακόμα!). Ενδιαφερόμαστε να λέμε την άποψή μας και, εάν θέλετε, να πείθουμε και ένα μέρος του λαού μας να αποδέχεται αυτή μας την άποψη (το αυτό) . Από εκεί και πέρα η ευθύνη είναι στα αρμόδια δημοκρατικά όργανα της Πολιτείας (άλλος γαμεί και άλλος σκούζει) ».

«Έχει δοθεί η εντύπωση ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι μιας ορισμένης πολιτικής παράταξης, ότι την υποστηρίζει και ότι απορρίπτει όλες τις άλλες (όποιος τη μαντέψει κερδίζει δωρεάν αγιασμό)». «Δυστυχώς» (τα στελέχη της παράταξης αυτής είναι στη φυλακή τα τελευταία 30 χρόνια) , επισήμανε, «όλα είναι προϊόντα μιας προπαγάνδας (στη πουτάνα πουτανιές?) , η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» (για την οποία έχω πλήρη άποψη αφού σταμάτησα το διάβασμα).

Σας ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του κατόχου αυτού του βλογ για το υβρεολόγιο, αλλά μου ζητάει να σας μεταφέρω ότι πολύ τον βόλεψε. (επ ευκαιρίας προσέθεσε και τον δικεφαλο μιας και είναι ΑΕΚτζής χα!)

12 Eριξαν νερό στο mogwai:

Crucilla said...

Ν’αγιάσει το στοματάκι σου!

pietà said...

Εμπνευσμένος όπως πάντα, δεν το συζητώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[Germanos] said...

Νοιωθω ωσαν τον Παλαιών Πατρών Γερμανό ..............
μάθε λοιπόν οτι
Ο θεός σώζει μόνον μέσω του αρχιεπισκόπου και των λοιπών sales representatives.

Αυτοι εχουν την αποκλειστικότητα στην χώρα μας

An-Lu said...

Να είσθε καλά αμφότεροι και οι τέσσερις! Χρειαζομασταν λίγο γέλιο Δευτεριάτικα!

Anonymous said...

να πεις στον κάτοχο του βλογ οτι καλά τα λέει αλλά ποιός τον ακούει...α και να του πεις να μην ζητάει συγγνώμη για το υβρεολόγιο γιατί ξέρω οτι μπορεί να γίνει πολύ χειρότερος μουχαχαχαχ

tzo said...

Όπου βλέπω Χριστόδουλου τρέχω, λίγο έλειψε να μην το διαβάσω, γιατί αδιαφορώ για ότι λέει!!!

Mogwai said...

crucilla...εχει ηδη χεχε

pieta....χαχα θεεεενξ

germanos...αποκλειστικη διανομη ε?, καλη μπιζνα

an-lu...παντα χαμογελακια να βλεπουμε!

gastone...δε μπορω να μεταφερω αυτο που μου ζητησε να σου απαντησω ειναι οχετος σκετος

alltinil...γιατι τεκνον μου? δεν ανοικεις εις το αγιασμενον ποιμνιον?

bbchris said...

Λίγα με τον Παρασκ... ώπα... κάποιος τον είχε πει έτσι και πάτωσε στις εκλογές... :

Blogaki said...

Μετανοείτε!Φωτιά θα πέσει να κάψει τους ασεβείς!
Κι εσύ τέκνο Μόγκβαϊ, με τόση τρίχα αρπάζεις κι εύκολα!
Μετανοείτε!!

Specter said...

Καλά αυτός δεν είναι που τά έβαλε με το τρίτο κόμμα και αλληθωρίζει προς το τέταρτο; Τι να κάνει αφού οι (πρώην) συνεργάτες του κατοικοεδρεύουν στη Γ. Λαμπράκη, οπότε για να μη νιώθει μόνος λέει δε πάω μια βόλτα μέχρι τους συνεχιστές τους;
Mogwai έγραψες πάλι :)

candy's τετραδιάκι said...

Xαχαχαχα γαματος εισαι ρε!!!

χαχαχαχαχαχαχαχχχαχα :))))

Mogwai said...

chris......κ εσυ γιατι δε το λες ολοκληρο, θα πατωσεις κ εσυ στις εκλογες?

blogaki....ναι κανω καλο προσαναμα

specter....χαχα μια χαρα τα λες

candy...κ εσυ μια χαρα τα λες χαχαχαχα