Monday, April 30, 2007

Βιολογίας Ανάγνωσμα

Μια απ’ τις μεγαλύτερες αγάπες της μαθησιακής ζωής μου ήταν και είναι η βιολογία.
Αν σπούδαζα βιολογία θα ήμουν καλός. Μόνο που πήρα πρέφα ότι μ’ άρεσε το αντικείμενο 7 χρόνια μετά τις πανελλήνιες. Έτσι ενασχολήθηκα μόνος μου. Έδωσα βέβαια και κατατακτήριες στο πανεπιστήμιο Αθηνών (μετά από προτροπές του στυλ Ποτέ εν είναι αργά, αν σ αρέσει θα σκίσεις κτλ) αλλά καλύτερα να με βάζανε σε διαγωνισμό χορού επί πάγου, μεγαλύτερη τύχη θα είχα να τα καταφέρω.
Και επειδή βέβαια δεν είμαι άνθρωπος που αρκείται εύκολα μόνο σ’ αυτά που διαβάζει αλλά είμαι άνθρωπος που ερευνά σε βάθος, έκανα μια πρωτοποριακή για τα παγκόσμια χρονικά μελέτη πάνω σε νέες μη εντοπισμένες ακόμα πρωτεΐνες και την παρουσιάζω εδώ, στο παγκοσμίως άγνωστο blog μου, με σκοπό να αναταράξω την επιστημονική κοινότητα.

Καφρίνη : Απαντάται σε όλους σχεδόν τους ανθρώπους σε διαφορετικά φυσικά ποσοστά. Εκκρίνεται όμως συνηθέστερα σε καταστάσεις stress, πχ στο αυτοκίνητο όπου πετάγεσαι από στοπ και τρομάζεις που δεν έγινες φυτίλια, αλλά αντί να ζητήσεις συγγνώμη φωνάζεις «τι θες μωρή μαλάκω, που θα σου δώσω και λογαριασμό, α και στο διάολο, τράβα να πλύνεις κανά πιάτο» και φεύγεις καμαρωτός καμαρωτός. Ή ακόμα συνηθέστερα όταν όλοι γύρω σου είναι ενοχλητικοί και προτιμάς να βρίσκεσαι μόνος σου σε μια απομονωμένη παραλία σε κανένα δυσπρόσιτο – μη πω πλέον απρόσιτο – νησί, αλλά αντ’ αυτού βρίσκεσαι ανάμεσα σε μια λαοθάλασσα που περιμένει το τραίνο στην Ομόνοια και σπρώχνεις από πίσω «ένα βηματάκι ακόμα μαντάμ, πωπω η αφάνα-αλογοουρά σας ενοχλεί κτλ». Εκκρίνεται και από τέως ερωτικούς συντρόφους ακόμα και πολλούς μήνες μετά.

Σταρχιδινίνη Πρόκειται για πρωτεΐνη που απαντάται συνηθέστερα (όχι όμως αποκλειστικά) σε υπαλλήλους του Δημοσίου Τομέα. Αφορά την αμυντική προστασία του υπαλλήλου σε διάφορους κακόβουλους πολίτες που υποτίθεται ότι ψάχνουν το δίκιο τους, το οποίο δε θυμούνται που το έχασαν, πάντως σίγουρα όχι σ’ αυτόν τον όροφο. Εκκρίνεται επίσης από συμπολίτες μας ώστε να μη δίνουν σημασία στα κορναρίσματα όταν τριπλοπαρκάρουνε για να πεταχτούνε δυο λεπτάκια μωρέ να αγοράσουνε εκείνο το ζευγάρι παπουτσάκια που είναι μούρλια πως κάνετε έτσι. Η έκκριση αυτής της πρωτεΐνης προκαλεί άμεση έκκριση Καφρίνης στον συνομιλητή.

Ουδενκρυπτονυποτονηλιονίνη Αφορά κυρίως πολιτικούς της σύγχρονης κυβέρνησης που το όνομα τους αρχίζει από Τσιτουρ. Λέω κυρίως αλλά δυστυχώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Η έκκριση αυτής της πρωτεΐνης έχει σαν αποτέλεσμα να πέφτεις με τα μούτρα και χωρίς πιρούνια στο γεύμα (σε στυλ γότθου στη Ρώμη) ξεχνώντας το savoir vivre που δίδαξε η προηγούμενη κυβέρνηση, που ναι μεν έφαγε και το τελευταίο κοκαλάκι αλλά βρε παιδί μου είχε και μια elegance ένα κάτι το αρχοντικό τέλος πάντων, καθώς ποτέ δε επέστρεψε ευρώ τσακιστό και διδάσκει και ήθος στα ψάρια. Μαγκιά?

Γκαγκουρίνη Ορμόνη που εκκρίνεται αποκλειστικά από τον αντρικό πληθυσμό μετεφηβικής συνηθέστερα ηλικίας, ο οποίος στην αναζήτηση ερωτικού συντρόφου στρέφεται αντί για τον στόχο σε παράλληλες οδούς : Βελτίωση του Hyundai (χαμηλωμένο τάπα -σαύρα κοινώς, ηχοδύναμη 140 decibels, μπλε λαμπάκι εν είδη enterprise, αεροτομή-απλώστρα για τα χαλιά και τζαμικό φιμέ σε απόχρωση γραφίτη) με σκοπό την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων κεφαλογυρισμάτων καθώς και επαινετικών σχολίων «Ρε γκάγκαρε βρες καμιά γκόμενα να μη μας σκοτίζεις τα παπάρια βραδιάτικα » κτλ. Η ορμόνη αυτή συνδέεται άμεσα και με τη κάτωθι.

Πουλμουρίνη : Σε αντίθεση με τη προηγούμενη, η Πουλμουρίνη είναι πρωτεΐνη που δε συνδέεται με κάποιο ηλικιακό γκρουπ. Η έκκριση της οδηγεί τον ενεργούντα στη διαδικασία του να πουλάει μούρη όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Συνδέεται συνηθέστερα και με κομψό ντύσιμο και γλυμμένο μαλλί. Ο ενεργών περιορίζει τον διάλογο συνήθως στις εκφράσεις «Ξέρω εγώ, άσε τώρα μωρέ, τι να μας πεις τώρα κ εσύ». Ακόμα και ο πιο έμπειρος κινδυνεύει να ψαρώσει αν έρθει αντιμέτωπος με μεγάλα ποσά της πρωτεΐνης αυτής

Αρνατουτογλίνη Εκκρίνεται αποκλειστικά και μόνο στη θέα της τηλεόρασης. Σου δημιουργεί την αίσθηση ότι όλα στον κόσμο είναι τέλεια και όλοι μες στη καλή χαρά. Τέλος δημιουργεί την αίσθηση του εύκολου κέρδους «Συγχαρητήρια που γίνετε ρόμπα στον αέρα Πανελληνίως, ένα πλυντήριο πιάτων δικό σας».

Σκυλαδινίνη : Εκκρίνεται αποκλειστικά μετά τις 12 το βράδυ και αφού έχει προηγηθεί και τηρηθεί ευλαβικά η νηστεία που απαιτείται για την είσοδο στο μπουζουξίδικο (η νηστεία επιτρέπει μόνο τη κατανάλωση ουισκίου μετά ξηρών καρπών για 5 μέρες πριν την εν λόγω είσοδο). Οδηγεί τον ενεργούντα συνήθως πάνω στο τραπέζι να λικνίζεται δίπλα σε τρελό θηλυκό σε belly dance style μέχρι να κερδίσουν έδαφος οι στομαχικές διαταραχές και απ’ το υψηλότερο τραπέζι να βρεθεί στη βαθύτερη τουαλέτα πάνω απ’ τα αποτελέσματα της νηστείας. Την επομένη παρουσιάζονται συμπτώματα hangover και αμνησίας, ας πούμε δε θυμάσαι ότι το τρελό θηλυκό δεν έφυγε μαζί σου τελικά αλλά με τον χοντρό 50άρη που είχε BMW.

Μεγάλο πράγμα η επιστήμη.....

18 Eριξαν νερό στο mogwai:

Blogaki said...

Αναρωτιέμαι πραγματικά γιατί δεν πέρασες στις εξετάσεις...!!
:)
Τέλειο κειμενάκι!!

An-Lu said...

Τς-τς-τς! Τι μαθαίνει κανείς!
Όντως, μεγάλο πράμα η επιστήμη ;-)

Crucilla said...

Το τρέχον ποστ γράφτηκε υπό την επήρεια

Ταξυνουλίνης;

[Germanos] said...

ξεχασες την "Τσιπουρολαβρακίνη"

Ορμόνη που προκαλεί πολιτισμικό σοκ και εγκεφαλική ψυχεδέλεια καθως και παρακρούσεις ιχθυόσκαλας

Mogwai said...

blogaki...ελα μου ντε...:) θενξ!

an-lu...και που σ ακομα χαχα

crucilla...κ αυτο το comment υπο την επηρεια μπιχτινης?

germanos...δεν την ξεχασα ειπα ν αφησω πιο ειδικους σε θεματα τσιπουροψυχεδελειας να την αναφερουν!!

Crucilla said...

;-)

Gogo said...

Ταξυνουλίνης;;;
Ταξυνίνη είναι παιδιά, δε θέλω λάθη, μας διαβάζει και η διεθνής κοινότητα της Βιολογίας...

Ουφφ!

Anonymous said...

Αχμμμ...νομίζω ότι πρέπει να ολοκληρώσεις τη διατριβή αυτή, ξέρεις με μερικές ακόμα πινελιές και να τη δώσεις στον πρύτανη του βιολογικού. Νομίζω ότι θα σε δεχτεί στο τμήμα και χωρίς εξετάσεις!
Υπέροχο κείμενο, όπως άλλωστε μας συνηθίζεις!
Καλημέρες! :***

tzo said...

Πωπω.......Επιστήμων!

Anonymous said...

τι να πω...άφονος πραγματικά...αναμένοντας την συνέχεια

Φιλικά

Πλήνιος

Mogwai said...

crucilla.... :)))

gogo...εγω δεν ειπα τιποτα, η κυρια απο πανω χεχε

nemo...σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια :) καλη ιδεα, ειναι ανοικτομυαλο παιδι ο πρυτανης!

allitnil...τερας παραμορφωσεως!

anonymous...ε πες ντε

Unknown said...

Aaaaaaa όλα κι όλα... εγώ τους κάΝγκουρους τους λατρέυω!!! Δεν έχεις πάει σε κανένα στέκι να δεις γέλιο που πέφτει. :)

Anonymous said...

Εκπλήσομαι!
Δεν ανακαλύψες την Ζαμανφουτίνη?
αχαχαχα
ωραιοςςς

Trilian said...

εεε θα σκίσω τα πτυχία μου!!!

YO!Reeka's said...

κι εγώ αναρωτιέμαι πώς και απέτυχες

Mogwai said...

chris....εχεις δικιο να με πας σ ενα στεκι!

μαραμενα συκα...ειναι κοντα στη σταρχιδινινη-κοντινο πρωτεινικο παραγωγο ειπα να μη πλατιασω (μιλησα) χαχα θενξ!

trillian...γω τα χω σκισει ηδη!

yo!reeka... ασε και πληγωνομαι μη μ το θυμιζεις :(

Anonymous said...

εσύ πάντως είσαι τίγκα στην εμπνευσίνη! ευεργετική ορμόνη, τόσο για τον ίδιο το φορέα όσο και για τους θαυμαστές του ;)

Mogwai said...

deadend....αχ καλε κοκκινισα :)))